Sport in Tunesië

De meest spectaculaire sport in Tunesië is waarschijnlijk het zandsurfen, maar het land heeft ook uitstekende watersport- en golfvoorzieningen.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op alle grote toeristenstranden van Tunesië worden tal van watersporten aangeboden. Grote hotels bieden meestal zelf de nodige voorzieningen aan. Erg populair in Tunesië is parasailen; met een parachute achter een boot de lucht in. Verder kunt u op het water surfen en waterskiën. Op de stranden zelf kunt u in veel gevallen een quad huren of een paardrijdtochtje maken.

Duiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tunesië heeft een aantal goede duikplekken, met name bij Hammamet, Tabarka en Cap Bon zijn mooie dingen te zien. Bij Hammamet kunt u een aantal wrakken uit WOII zien, bij Tabarka is het hoogtepunt de Tunnels Reef met zo’n 20 tunnels waar u door kunt zwemmen en bij Cap Bon is het onderwaterleven zeer de moeite waard. Deze laatste plek is alleen geschikt voor ervaren duikers. De website van nationaal toeristenbureau geeft een overzicht van duikscholen.

Golfen

Bron: andrea.pacelli, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Golfers zitten in Tunesië goed. Op dit moment heeft het land al zeer goede golfvoorzieningen en in de toekomst zullen deze zeer waarschijnlijk alleen nog maar beter worden. Golfbanen zijn onder andere te vinden in Hammamet, Monastir en Port el-Kantaoui. In totaal kunt u nu op tien golfbanen terecht. De Citrus Golfclub in Hammamet heeft twee 18 holes, 72 par golfbanen. De golfbaan van Djerba is een 73 par golfbaan en in Tabarka vindt u slechts een 7 holes baan.

Zandsurfen

Bron: , , Wikimedia Commons

In plaats van surfen op het water, kunt u in Tunesië eens iets heel anders proberen. Bindt uw plank onder en laat de wind u over het zand voeren. Deze sport wordt in de meeste steden die op de rand van de woestijn liggen aangeboden, zoals bijvoorbeeld in Douz of Nefta.