Evenementen in Tunesië

Tijdens de zomermaanden worden in Tunesië in vele steden festivals georganiseerd, die vaak folkloristisch van aard zijn.

Religieuze feesten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De belangrijkste maand in de Islamitische jaarkalender is de Ramadan. Islamitische feestdagen vallen elk jaar anders, omdat de kalender afhankelijk is van de maankalender. De Ramadan is de vastenmaan van de moslims, waarin ze van zonsopgang tot zonsondergang niet mogen drinken, eten en roken en ook seks mag tussen deze momenten niet. Dit alles wordt zodra de zon onder is gegaan ingehaald en tijdens de vastenmaand is het uitgaansleven in steden als Tunis extra bruisend. Het einde van de ramadan wordt gevierd met het Suikerfeest. Dit feest zal niet onopgemerkt aan u voorbij gaan, want het wordt groots gevierd. In het middelpunt staat, hoe kan het ook anders, overvloedig eten. Twee maanden en tien dagen na het Suikerfeest vindt het Offerfeest plaats, het belangrijkste Islamitische feest. Dit is veelal een familiegelegenheid. Zowel het Suikerfeest als het offerfeest zijn nationale feestdagen, waarop vrijwel alles gesloten is. Tijdens de Ramadan blijven in de resorts de meeste winkels en openbare gelegenheden wel open. Het is gepast om overdag niet in het openbaar te eten, drinken of roken uit respect voor de vastende moslims. U kunt wel gewoon in een restaurant gaan eten.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Festivals

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In juni vindt in de kustplaats El Haouaria een valkenfestival plaats, waarbij valkeniers spectaculaire shows met hun vogels opvoeren. Juli is de maand voor muziekliefhebbers. In Tabarka vindt het internationale jazz festival met grote internationale namen plaats en in Testour vind het Malouf festival plaats. Hier kunt u optredens van traditionele Noord-Afrikaanse muzikanten bijwonen. In juli en augustus kunt u klassieke optredens in de bijzondere ambiance van het theater in Carthago bijwonen en in Hammamet worden tijdens de zomermaanden ook diverse dans- en muziekoptredens georganiseerd tijdens het Festival International de Hammamet. In steden als Sousse, Bizerte en op Djerba is tijdens de zomermaanden ook van alles te doen op cultureel gebied. Ook in het amfitheater van El-Djem kunt u in juli tijdens het Festival International de musique Symphonique d’El Jem fantastische optredens bijwonen. In november vindt in de oases in de woestijn het dadelfestival plaats. Met name in Tozeur zijn de festiviteiten de moeite waard, maar ook andere dorpen rond het zoutmeer Chott el Jerid vieren feest. Tot slot is het Festival du Sahara absoluut een must wanneer u in december in Tunesië bent. Paarden- en kamelenrennen in de spectaculaire duinen rond Douz zorgen voor een onvergetelijk spektakel.