Excursies in Tunesië

Excursies in Tunesië zijn met name gericht op het ontdekken van de woestijn en de grote steden.

Kairouan-El Djem-Monastir

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens deze excursie bezoekt u enkele culturele hoogtepunten van Tunesië. Op het programma staan een bezoek aan de heilige stad Kairouan, één van ’s werelds grootste Romeinse amfitheaters en Monastir, de geboorteplaats van de eerste president van Tunesië. In Kairouan bezoekt u de Grote Moskee en verkent u de medina. Het Romeinse theater in El-Djem biedt plaats aan 30.000 mensen en is zeer indrukwekkend. In Monastir krijgt u meestal vrije tijd om de plaats te verkennen. U kunt ervoor kiezen het mausoleum van Bourguiba te bezoeken.

Berberdorpen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u geïnteresseerd bent in het authentieke leven van Tunesië en in het bijzonder dat van de Berbers, dan moet u zeker deze excursie boeken. U bezoekt op de dag van de excursie verschillende berberdorpen en leert de cultuur beter kennen. Gedurende dag krijgt u in elk geval één typische berbermaaltijd voorgeschoteld. Terwijl u van dorp naar dorp rijdt kunt u ook nog genieten van het prachtige berglandschap om u heen. Deze excursie is zonder twijfel een aanrader.

Woestijn en bergoases

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Heeft u na een paar dagen genoeg van zon, zee en strand, dan kunt u een woestijnexcursie boeken. De meeste aanbieders hebben een tweedaagse excursie in hun aanbod opgenomen. Op de eerste dag bezoekt u eerst het theater in El-Djem, waarna u verder reist richting Matmata, waar u de troglodietwoningen kunt bekijken. De eerste dag eindigt in Douz, waar u de nacht zult doorbrengen. U krijgt hier ook de gelegenheid om een dromedarisrit te maken. Dag twee gaat eerst richting het zoutmeer Chott el Jerid en vervolgens naar Tozeur, waar zich de grootste oase van Tunesië bevindt. Hierna rijdt u door de bergen richting twee bergoasedorpjes. De excursie eindigt met een bezoek aan de heilige stad Kairouan. Dit is een intensieve excursie, waarop u zeer veel te zien krijgt.

Tunis-Carthago-Sidi Bou Saïd

Bron:

De inhoud van deze excursie verschilt per aanbieder. In elk geval brengt u een bezoek aan Tunis, Carthago en Sidi Bou Saïd. Sommige aanbieders beginnen in Tunis, terwijl andere er eindigen. Meestal krijgt u in de stad vrije tijd om de medina te verkennen, maar soms behoort een bezoek aan het beroemde Bardo Museum tot de hoofdmoot van het bezoek aan Tunis. In Carthago verkent u de Romeinse overblijfselen van deze ooit zo belangrijke stad. Sidi Bou Saïd is een prachtig pittoresk dorp, dat bestaat uit witte huizen met blauwe deuren en kozijnen. Het dorp biedt bovendien schitterend uitzicht op de baai van Tunis.

Nabeul en Hammamet

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Nabeul brengt u een bezoek aan de grootste markt van Tunesië. U zult oren en ogen tekort komen om alles wat u ziet en hoort in u op te nemen. Ook uw reukzin wordt in positieve zin op de proef gesteld! Nabeul staat tevens bekend om de traditionele pottenbakkerij en u brengt een bezoek aan een pottenbakker. In Hammamet krijgt u vrije tijd om de medina te verkennen.