Ontspanning in Tunesië

Of u nu ontspant door te winkelen, te wandelen door prachtig (woestijnlandschap), een dromedaris rit te maken of u te laten verwennen in een hamam of luxe sparesort, in Tunesië kan het allemaal.

Dromedaris rijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een typische activiteit in Tunesië is een tocht door de woestijn per dromedaris of kameel. De mogelijkheden zijn groot, van korte ritjes van een uur of meerdaagse expedities. U hoeft vaak niet lang te zoeken, want de tochten worden u op de meeste stranden aangeboden. Pas wel een beetje op met deze aanbiedingen, als u een echte woestijnervaring wilt, dan is dit wellicht niet wat u zoekt. Wilt u gewoon eens ervaren hoe het is om op een kameel te zitten, dan kunt u met deze kamelendrijvers wel in zee gaan. Goede mogelijkheden heeft u vooral in Douz, waar u meteen de prachtige woestijn intrekt. In La Marsa kunt u een tocht over het strand maken. Durft u de dromedarissen niet aan, dan staan hier ook paarden voor u klaar.

Wandeltochten

Bron: Profberger, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

In de avonduren kunt u op de lange stranden van Tunesië een heerlijke strandwandeling maken. Vermijdt als u gaat wandelen in elk geval de heetste uren van de dag. Wanneer u een echte wandelaar bent en wel wat gewend bent, dan zijn tochten door de woestijn misschien een optie voor u. Onderschat deze tochten niet! Wandelen door rul zand is zwaar en de hitte werkt meestal ook niet bevorderlijk. Uiteraard maakt het prachtige woestijnlandschap veel goed. Makkelijker wandelen is het in het nationaal park Ichkeul, waar goed aangelegde paden een wandeling zeer aangenaam maken.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor koopjesjagers is Tunesië een waar walhalla. Op de souks in de medina van de grotere steden kunt u van alles en nog wat kopen. Afdingen is een ware sport en wanneer u deze eenmaal onder de knie heeft, kan het u veel opleveren. Inmiddels wordt ook op de souks veel verkocht dat alleen voor toeristen bestemd is, maar ware juweeltjes zijn met een beetje moeite zeker nog te vinden. Wanneer u zeker wilt zijn van de kwaliteit van uw souvenirs, koop dan bij een winkel van de SOCOPA. In deze winkels, die onder toezicht van de overheid staan, worden traditionele kunstnijverheidsproducten verkocht. De grootste souk is te vinden in Nabeul.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wellness

Bron: Tara Angkor Hotel, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Een vakantie in Tunesië is niet compleet zonder een bezoek aan een traditionele hamam. Laat u verwennen met een scrub en een massage. Bezoekuren voor mannen en vrouwen verschillen en de voorzieningen zijn meestal eenvoudig. Wilt u wat meer luxe, bezoek dan een Spa en Wellness centrum, waarvan inmiddels ook genoeg te vinden zijn in Tunesië. Veel voorkomend is de thalassotherapie. Een Spa op een bijzondere locatie is Tamerzo Palace, waarbij u ontspant van zowel een spabehandeling als van het prachtige uitzicht op de bergoase. Op de Britse website van het Tunesisch toeristenbureau vindt u een overzicht van de Spa en Welness centrums in Tunesië.