Hammamet

Hoewel de medina van Hammamet nog oorspronkelijk is, bestaat het grootste gedeelte van Hammamet inmiddels uit moderne en op het toerisme gerichte bebouwing.

Vanuit de medina strekken zowel in noordelijke als zuidelijke richting hotelzones zich uit. De nieuwste toeristische wijk is Hammamet Yasmine, dat tien kilometer ten zuiden van de medina gelegen is. Deze wijk bestaat volledig uit toeristische bebouwing en telt vele luxe accommodaties. Hier heeft men een moderne medina gebouwd, die de mooiste oude medina’s van Tunesië moet nabootsen. In de medina zijn vele bars, restaurants en winkels te vinden. In Yasmine bevindt zich tevens Carthage Land, een pretpark met diverse attracties, een waterpark, een mini dierentuin en een meer educatief cultureel parcours.

Behalve Yasmine telt Hammamet nog twee andere hotelzones, Nord en Sud genaamd. Deze hotelzones liggen allemaal langs de kilometerslange zandstranden ten noorden en zuiden van Hammamet. Op de stranden worden veel watersporten aangeboden, waaronder windsurfen, zeilen en waterfietsen. Ook kunt u zich vermaken met een rit op een dromedaris.

In de oude medina van Hammamet kunt u terecht om te winkelen op de traditionele souk. Ook kunt u de kasba bezoeken, de oude vesting van waar u mooi uitzicht op de oude stad heeft. Als u benieuwd bent naar de traditionele kleding van Tunesië, gaat u dan het Dar Hammamet museum in. Tussen de hotelzones en de oude medina rijden blauwwitte toeristentreintjes.

Uitgaan

Hammamet heeft een prima uitgaansleven, dat voor een groot deel in de hotels zelf plaatsvindt. Daarbuiten zijn echter ook een aantal leuke uitgaansgelegenheden te vinden. Tot de betere clubs behoren Calypso en El Pacha. Eveneens populair is Oasis en voor de salsaliefhebbers onder u is er de Buena Vista Social Club, ook wel Havanna genoemd. Voor een biertje kunt u terecht in de Le Brebère brouwerij, die in de kelder van het gelijknamige restaurant te vinden is, op de rand van de Yasmine medina. Het valt niet te missen, want op het dak staat een groot bierglas.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Tunesië:

Foto’s van Hammamet

Populaire accommodaties in Hammamet

Samira Club 7.1
8 aanbieders
vanaf €259
Iberostar Averroes 7.9
7 aanbieders
vanaf €310
Le Paradis Palace 8
4 aanbieders
vanaf €340

Bekijk alle 50 accommodaties in Hammamet

Ligging