Stranden in Tunesië

Tunesië heeft prachtige lange, uitgestrekte zandstranden. Bij de resorts worden de stranden druk bezocht, maar pakt u de auto en rijdt u een stukje, dan komt u al gauw kilometerslange, rustige stranden tegen.

Hammamet

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Eén van de mooiste en tevens drukst bezochte stranden van Tunesië is het strand van Hammamet. Grote delen van het strand bij deze populaire badplaats zijn in handen van achter het strand gelegen hotels. Voordeel hiervan is dat het op deze stukken relatief rustig is en dat er goede faciliteiten aanwezig zijn. Het meeste kans op enige rust vindt u op de stranden ten noorden van Hammamet.

El Hawaria (Haouaria)

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ligt u het liefst in uw eentje op het strand, dan is dit een goede optie. Weinig toeristen trekken deze kant op en de stranden van El Hawaria liggen er meestal verlaten bij. Faciliteiten moet u hier niet verwachten, maar daar krijgt u dan wel weer rust en stilte voor terug.

La Marsa

Bron: DrFO.Jr.Tn, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het La Marsa strand is een geliefd strand in Tunesië. Het is een prachtig zandstrand met de nodige voorzieningen, zoals bijvoorbeeld enkele strandbars en restaurants. Met name in het weekend kan het druk worden op La Marsa.

Kerkennah

Bron: Elcèd77, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

De stranden op de Kerkennah eilanden zijn prachtig, rustig en ideaal voor kinderen. De eilandengroep bestaat uit twee grotere en vijf kleine eilandjes. Ze zijn per veerboot vanaf Sfax te bereiken. Op het Chergui eiland is een resort gelegen, Sidi Frej en het strand bij deze plaats is ook meteen één van de beste stranden op de eilanden. Op het strand groeien palmbomen wat voor het ultieme vakantiegevoel zorgt.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bizerte-Tabarka

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De kustlijn tussen Bizerte en Tabarka bestaat uit rotsen, kliffen en prachtige baaien met dito stranden. Wanneer u het liefst van de gebaande paden uw handdoekje uitspreid dan is deze kuststrook een goede optie. Bij Bizerte zelf liggen enkele mooie stranden, maar omdat ze dicht bij de stad gelegen zijn is het hier niet zo rustig als u misschien zou willen. Trekt u dan wat verder richting Tabarka en rijdt net zolang totdat u uw favoriete plekje heeft gevonden. Ook het strand van Tabarka zelf is prachtig en met name voor duikliefhebbers is dit een goede uitvalsbasis. Het koraal bij Tabarka is zeer de moeite van een verkenning waard.

Manzil Tmim

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Als u aan Tunesiërs zelf vraagt wat zij het mooiste strand van hun land vinden, dan is de kans groot dat ze het Manzil Tmim strand noemen. Ongelijk hebben ze zeker niet. Dit is een prachtig, lang, breed en ongerept zandstrand. Het is meestal lekker rustig op Manzil Tmim en het water is kraakhelder. Op veel faciliteiten moet u hier niet rekenen, maar daar komt u ook niet voor.