Entertainment in Tunesië

Een aantal waterparken, leuke themaparken en een dierentuin zorgen ervoor dat u zich in Tunesië in elk geval niet hoeft te vervelen.

Waterparken

Bron: Ben Schumin, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Zoals het elke vakantiebestemming betaamt, is ook in Tunesië een aantal leuke waterparken te vinden. De bekendste zijn Acqua Palace in Port el-Kantaoui en Aqualand en Flipper in Hammamet.

Themaparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In sommige grotere toeristenplaatsen in Tunesië kunt u een dagje met (of zonder) de kinderen naar een pretpark. Leuk is bijvoorbeeld Carthageland, dat vele attracties heeft en ook over een waterpark beschikt. Zowel vermakelijk als leerzaam is een bezoek aan het Chak Wak park nabij Tozeur. Hier komt u op zeer enerverende wijze van alles te weten over de wereldgeschiedenis. Onder andere vindt u in het park levensgrote dinosaurus replica’s en allerlei replica’s van dieren die in tweetallen richting de Ark van Noah lopen. Hannibal Park is een pretpark met diverse kermisattracties, zoals een draaimolen en een spookhuis.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Karten

Bron: Sergei S. Scurfield, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Karten is in Tunesië nog niet zo populair als op andere vakantiebestemmingen. Toch kunt u in Port el-Kantaoui bij Hergla Park en bij Monastir Karting terecht wanneer u toe bent aan een adrenaline boost.

Friguia Park

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Friguia Park is een dierenpark met 62 verschillende dierensoorten en in totaal zo’n 420 dieren. Het park is ruim opgezet en de dieren leven in semi-vrijheid, wat betekent dat ze niet in kleine hokken zitten. In het park is ook een dolfinarium. U kunt de dag eindigen met een diner vergezeld van een show opgevoerd door Zulu’s (een stam) uit Zuid-Afrika. Het park is met de trein te bereiken en wanneer u uw treinkaartje toont bij de ingang, krijgt u korting op de entreeprijs.