Nachtleven in Tunesië

Het uitgaansleven in Tunesië speelt zich over het algemeen binnen de muren van de grote hotels af.

Uitgaan in Tunesië

Bron: Meltwater, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Tunesië is een Islamitisch land en hoewel lang niet alle Tunesiërs zich houden aan de strikte non-alcohol wet van de koran, zult u merken dat het merendeel van de Tunesiërs geen alcohol drinkt. Ook is het niet zomaar vanzelfsprekend dat bars en restaurants alcohol schenken. Sowieso is het sterk af te raden om op straat alcohol te drinken en tijdens de ramadan moet u tussen zonsopgang en zonsondergang al helemaal voorzichtig zijn. De beste uitgaansplaatsen in Tunesië zijn de grote badplaatsen zoals Sousse en Hammamet. De hoofdstad Tunis heeft geen uitgebreid nachtleven, vooral omdat het geen echte toeristenbestemming is. Wel zijn in de stad vele bioscopen te vinden en worden in restaurants vaak shows opgevoerd. De kans op een gezellige avond in een café met live muziek is een stuk groter in Sidi Bou Saïd.

Uitgaan Sousse

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Jongeren komen graag naar Sousse, omdat de plaats een redelijk uitgaansleven heeft. De meeste clubs bevinden zich in de hotels zelf, maar los daarvan vindt u in Sousse enkele populaire clubs. Als u ervoor kiest om uw hotel te verlaten en op zoek te gaan naar een leuke club, kijkt u dan wel een beetje uit, want sommige clubs staan bekend om de aanwezigheid van prostituees en dat is wellicht niet waar u op zit te wachten. Aanraders zijn Bora Bora een grote openlucht discotheek, The Saloon met een cowboy/cowgirl thema en Living Disco en Banana’s.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Uitgaan Hammamet

Bron: Ludovic Bertron, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Tot de betere clubs behoren van Hammamet behoren Calypso en El Pacha. Eveneens populair is Oasis en voor de salsaliefhebbers onder u is er de Buena Vista Social Club, ook wel Havanna genoemd. Voor een biertje kunt u terecht in de Le Brebère brouwerij, die in de kelder van het gelijknamige restaurant te vinden is, op de rand van de Yasmine medina. Het valt niet te missen, want op het dak staat een groot bierglas.