Sousse

In Sousse vindt u een combinatie van oud en nieuw, van traditie en de moderne tijd, van de authentieke medina en een toeristische hotelzone.

Na Djerba is Sousse de populairste vakantiebestemming van Tunesië. Uitgestrekte hotelzones aan de randen van de stad bieden plaats aan tienduizenden toeristen. Desondanks heeft het toerisme niet de overhand in de plaats. Sousse is een drukke industriestad die ook een universiteit heeft en waar het dagelijks leven dus zeker niet alleen om het toerisme draait. De stad werd al rond de 7de eeuw v. Chr. gesticht door de Feniciërs en van de rijke geschiedenis van Sousse vindt u met name veel terug in de prachtige medina.

De Medina

De medina van Sousse is een zeer goed bewaard gebleven ommuurde oude binnenstad. Binnen de muren bevinden zich enkele interessante bezienswaardigheden, zoals allereerst de ribat. Ribats zijn vestigingen die in de 8ste eeuw op verschillende plaatsen langs de kust werden gebouwd ter verdediging van de steden en het land. Tegelijkertijd diende de ribats ook een religieus doel. In de vestingen leefden namelijk Islamitische broederschappen, hurabitum (vechtmonikken), een streng religieus bestaan. Ribats waren dus zowel militaire als religieuze gebouwen. De ribat van Sousse is één van de best bewaarde ribats en bij een bezoek eraan kunt u de verschillende delen, de verdedigingsmuren met kantelen, wachttorens en de binnenplaats met daaromheen de monikkencellen bezichtigen. Een ander type burcht, de kasba, is tegen de stadsmuren aangelegen en reikt eigenlijk boven de stad uit. Vanaf de Tour Khalef heeft u mooi uitzicht over de stad. In de kasba is het arcehologisch museum gevestigd, waar onder andere prachtige mozaïeken worden tentoongesteld. Net als de kasba stamt ook de Grote Moskee van Sousse uit de 9de eeuw. De moskee heeft door zijn dikke muren en torens op elke hoek, op het eerste oog meer weg van een vesting, maar niets is minder waar. Binnen de muren van het gebouw bevindt zich de moskee, waarvan niet moslims alleen het binnenplein mogen bezoeken. Dit plein wordt omgeven door mooie arcaden. Tijdens een wandeling door de medina zult u onherroepelijk ook op de souks terechtkomen, waar u een overdaad aan spullen op een nieuwe eigenaar ligt te wachten. Maakt u vooral niet meteen rechtsomkeert, wanneer u bij de ingang wordt lastiggevallen door verkopers; de authentieke souks bevinden zich iets verderop en het zou zonde zijn als u deze misloopt.

Buiten de medina kunt u nog een bezoek brengen aan de Catacomben van Sousse, waar in totaal 15.000 graven gelegen zijn. Een stuk van de catacomben is toegankelijk voor bezoekers.

Strand

Voor de hotelwijk van Sousse strekt zich een lang, smal zandstrand uit met daarlangs een promenade en een boulevard. Sommige delen van het strand behoren tot de achter het hotel gelegen hotels. Andere delen zijn openbaar. Ligbedden en parasols zijn tegen betaling te huur. Aan de zuidrand van Sousse ligt de vrij grote haven van de plaats, van waaruit ook diverse excursieboten vertrekken.

Uitgaan

Jongeren komen graag naar Sousse, omdat de plaats een redelijk uitgaansleven heeft. De meeste clubs bevinden zich in de hotels zelf, maar los daarvan vindt u in Sousse enkele populaire clubs. Als u ervoor kiest om uw hotel te verlaten en op zoek te gaan naar een leuke club, kijkt u dan wel een beetje uit, want sommige clubs staan bekend om de aanwezigheid van prostituees en dat is wellicht niet waar u op zit te wachten. Aanraders zijn Bora Bora een grote openlucht discotheek, The Saloon met een cowboy/cowgirl thema en Living Disco en Banana’s.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Tunesië:

Foto’s van Sousse

Populaire accommodaties in Sousse

Riadh Palms 7.2
5 aanbieders
vanaf €249
Marabout 7
3 aanbieders
vanaf €350
Marhaba Beach 8
6 aanbieders
vanaf €342

Bekijk alle 17 accommodaties in Sousse

Ligging