Vliegreis en tijd

Een vlucht naar Tunesië duurt slechts twee uur en 45 minuten en dit Afrikaanse land is dus dichterbij dan u wellicht denkt.

Reistijd

Bron: Hansueli Krapf, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

De vluchttijd van Nederland of België naar Tunesië bedraagt ongeveer 2 uur en 45 minuten.

Vliegveld

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tunesië kent zes internationale vliegvelden, namelijk de vliegvelden van Monastir, Tunis, Tabarka, Tozeur, Djerba en Sfax. De belangrijkste luchthavens die vanuit Nederland worden aangevlogen zijn die van Monstir, Tunis en Djerba.

Vluchten

Bron: Shoestring, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

In het hoogseizoen verzorgen verschillende chartermaatschappijen rechtstreekse vluchten naar Tunesië. Tunisair vliegt rechtstreeks tussen Schiphol en Tunesië. Onder andere KLM en Alitalia bieden lijnvluchten met overstap aan.

Tijdsverschil

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tunesië ligt in dezelfde tijdzone als Nederland, maar omdat het land geen zomertijd kent, is het daar in de zomer een uur vroeger. In de winter is de tijd in Tunesië en Nederland hetzelfde.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reisdocumenten

Bron: Upassports , CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Wanneer u naar Tunesië afreist dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of legitimatiebewijs. Wanneer u korter dan drie maanden in Tunesië verblijft heeft u geen visum nodig.

Bagage

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Maatschappijen hanteren verschillende regels voor wat betreft de hoeveelheid hand- en ruimbagage u mee mag nemen. Kijkt u op de website van de vliegmaatschappij goed na hoeveel de toegestane bagage is, anders moet u op het vliegveld ompakken, of extra betalen en dit is geen prettig begin van uw vakantie.