Weer en klimaat in Tunesië

Tunesië staat onder invloed van drie verschillende klimaatzones, waardoor afhankelijk van waar u bent, het weer sterk kan verschillen.

Klimaat

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het noorden van Tunesië staat onder invloed van de Middellandse Zee en hier heerst een mediterraan klimaat, wat betekent dat de zomers warm en droog zijn en de winters mild, maar vrij nat. In de zomer kan de temperatuur onder invloed van een zuidelijke wind gemakkelijk stijgen naar zo’n 40°. Het zuiden van Tunesië kent een woestijnklimaat. Temperaturen van boven de 40 en zelfs 50° zijn hier normaal. ’s Nachts koelt het sterk af. In de winter is het hier overdag nog aangenaam warm, terwijl het in de nacht kan vriezen. Regen valt hier het hele jaar door vrijwel niet. Het midden van Tunesië heeft een steppeklimaat, wat betekent dat hier genoeg regen valt voor de groei van diverse grassen, maar toch een overwegend droog klimaat heerst. Typisch voor een land als Tunesië is de Siroco, die in het land de Chili genoemd wordt. Dit is een zuidelijke wind, die zeer warme temperaturen met zich meebrengt. Ook daalt de luchtvochtigheid sterk en neemt de wind zand en stof uit de Sahara met zich mee. De Chili kan dagen aanhouden en zorgt over het algemeen voor onaangename omstandigheden.

Beste reistijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de zomermaanden is het zonder uitzondering warm tot heet in Tunesië en regenen doet het nauwelijks. Vele mensen zullen de warmte in deze maanden niet prettig vinden en zij zullen vooral verkoeling in het water zoeken. Anderen zullen het weer perfect vinden voor een zon, zee en strand vakantie. Aangenamer, zeker voor een actieve vakantie, is het in de maanden april, mei, september en oktober. Het is dan ook minder druk in de kustgebieden. Wanneer u naar het zuiden van Tunesië wilt, dan zijn maart, april, oktober en november prettige maanden. De temperatuur overdag is dan aangenaam en ’s nachts daalt de temperatuur nog niet of niet meer tot onder het vriespunt.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Weersverwachting

Bekijk hier de weersverwachting in Tunesië (Tunis) voor de komende dagen.

Woensdag

  • Max: 34°C
  • Min: 23°C
  • Neerslag: 0mm

Donderdag

  • Max: 30°C
  • Min: 24°C
  • Neerslag: 0mm

Vrijdag

  • Max: 37°C
  • Min: 23°C
  • Neerslag: 0.3mm

Bekijk de Tunesië weersverwachting voor 14 dagen