Carthago

De beroemde stad Carthago werd in 814 v. Chr. door de Feniciërs gesticht en groeide uit tot de hoofdstad van het Punische rijk en werd later de belangrijkste Romeinse stad in Noord-Afrika.

Carthago is in slechts 30 minuten met de trein vanuit Tunis te bereiken. Het is een voorstad van de hoofdstad van het land, waar het paleis van de president en de villa’s van andere vooraanstaande Tunesiërs zich bevinden. Ondanks deze hedendaagse pracht en praal bezoekt u Carthago toch vooral om de oudheidkundige overblijfselen te bewonderen.

Helaas is van de vroegste periode van Carthago weinig overgebleven, omdat de Romeinen de stad in 146 v. Chr. bijna volledig verwoestten. De meeste overblijfselen dateren uit de periode van de Romeinen, maar archeologen zijn nog altijd bezig om delen van de stad af te graven en zoveel mogelijk overblijfselen uit de indrukwekkende geschiedenis van Carthago bloot te leggen. Eén van de meest bijzondere bezienswaardigheden van de stad is de Fenicische tophet. Dit is een heiligdom waar, zo blijkt uit botten die gevonden zijn en uit afbeeldingen op offerplaten, kinderen aan de goden geofferd werden. De belangrijkste voorwerpen bevinden zich in het Bardo museum in Tunis.

Van de Romeinse overblijfselen is het thermencomplex het meest indrukwekkend. Dit werd in de 2de eeuw n. Chr. gebouwd en behoorde tot de grootste thermen van die tijd. Dichtbij dit complex ligt het archeologisch park met reconstructies van Romeinse villa’s. U kunt hier ook een bezoek brengen aan het Romeinse theater, dat plaats bood aan zo’n 5000 toeschouwers. Tegenwoordig vindt hier het Festival de Carthage plaats.

Om meer te weten te komen over de geschiedenis van Carthago kunt u een bezoek brengen aan het Musée National de Carthage, dat zich op de top van de Byrsa heuvel bevindt. Vanaf deze heuvel heeft u gelijk ook prachtig uitzicht over de stad en de verschillende opgravingen.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden in Tunesië:

Foto’s van Carthago

Ligging